Welkom

Wie?

Welkom op de website van Peter Conradi (Groningen, 1960). Ik ben afgestudeerd als Sociaal Geograaf van Ontwikkelingslanden aan de Universiteit Utecht. Daarna heb ik gewerkt bij het Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS), Cebemo (tegenwoordig Cordaid) en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Voor deze laatste werkgever was ik 15 jaar lang eindredacteur van het tijdschrift Geografie.

Daarnaast was ik in 1994 - samen met Roeland Muskens - oprichter van Wereld in Woorden, een tekst- en onderzoeksbureau gericht op internationale samenwerking.

In 2007 heb ik de maatschap verlaten en ben ik weer voor mezelf begonnen. Ik richt me niet alleen op internationale samenwerking, maar heb tegenwoordig ook weer Nederland als werkterrein. Zo verschenen er het afgelopen jaar ‘Nederlandse’ artikelen van mij in, onder andere, NRC-Handelsblad, het Parool en InDetail (Nationaal RestauratieFonds). Enkele van deze publicaties staan op deze website.

Wat?

Journalistieke teksten
Bij mij kunt u aankloppen voor het gehele scala aan teksten: achtergrondartikelen, interviews, reportages, columns, analyses, en opiniërende artikelen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van elk genre.

- Achtergrond: De spijkerbroek, made in… (Onze Wereld)
- Interview: Chris Alden (Internationale Samenwerking)
- Reportage: De rattenvangers van Bombay (NRC)
- Calcutta (AD-weekeditie)
- Opinie: Bhopal: de ramp 20 jaar later (Dif)

Andere teksten
Naast journalistieke teksten schrijf ik ook voorlichtende en informatieve teksten. Bijvoorbeeld voor brochures, jaarverslagen, speeches. De belangrijkste eisen aan deze teksten zijn dat ze vlot moeten lezen, en helder en bondig zijn.